英语资讯
News

2013年上海市高考英语听力mp3下载

Source: 恒星英语学习网    2017-03-03  我要投稿   论坛   Favorite  

上海2013年高考<a href=http://www.hxen.com target=_blank class=infotextkey>英语</a>试题及答案

  I. Listening Comprehension

  Section A

  Directions: In section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.

  1.

  W: Can you describe what you do?

  M: I wash office building windows. I go high up in the basket to reach the windows.

  Q: What is the man's job?

  2.

  M: Should we go out or eat in tonight?

  W: I am too tired to do any cooking.

  Q: What does the woman imply?

  3.

  M: Hi, Grace. Tell me something about your hometown.

  W: It's so beautiful and peaceful. But it's really far away from everything.

  Q: What does the woman think of her hometown?

  4. W: My printer is out of paper. I will run and get some.

  M: I will go with you. I need some fresh air.

  Q: Where will the speakers probably go?

  5.

  M: I don't like the prices on the menu. They always seem too high.

  W: You will have a different view after eating the delicious food.

  Q: What does the woman mean?

  6.

  M: I had a hard time getting through the novel.

  W: I know how you feel. Who could remember the names of 35 different characters?

  Q: What does the woman imply?

  7.

  W: Why haven't we received any newspapers yet?

  M: Well, sometimes it takes a while for the post office to deliver it.

  Q: What can we learn from the conversation?

  8.

  Q: My roommate and I are going to see a film tonight. And we are leaving at7:40.Do you want to join us?

  W: Sure. But my class ends at 7:30. And the professor never finishes on time.

  Q: What can we learn about the woman?

  9.

  W: Now that you are on the business, what’s your advice for someone to become a fashion designer?

  M: Go to school. I mean it. Find a good school and learn as much as you can.

  Q: What does the man mean?

  10.

  W: Slow down. You are passing every car on the road.

  M: Most drivers usually ignore the speed limit unless they think the police will stop them.

  Q: What does the man mean?

  Section B

  Directions: In section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper, and decide which one would be the best answer to the question you have heard.

  Questions 11-13 are based on the following passage.
  I am Lynn. My previous job was as principal of a language school, where I received awards for training teachers to teach more effectively. A year ago, I started an international company. I spent months conducting programs in the US and Russia. During this time, some Russian immigrants came to stay at my house. Fortunately, these visitors helped a lot at home and made life easier. At the same time, I wrote several books to be published by my company and coedited a book for a major publisher.
  I am grateful I have a photographic memory, so I can remember everything I see. Otherwise, I might not be that productive. In addition to my work, I have a family at home. Some of my children have had serious health problems from birth, but I try to handle those problems well and efficiently. With tremendous help from my parents, the kids are fed, and clothed, and educated. I am busy from the time I get up until the time I go to bed. My time has to be carefully planned. I do not like to be interrupted because I want to accomplish my goals.
  Questions:
  11. What was the speaker’s previous job?
  12. What helps to make the speaker productive according to the passage?
  13. What does the passage mainly tell us?
  Questions 14-16 are based on the following passage.
  Job interviews can generally be divided into three types. The first is what I would call the traditional interview. This is usually just a series of standard questions about qualifications, work experience and expectations. So what you have here is basically a list of quite direct questions, like ‘What duties did you have in your previous job?’This is still the model for a lot of interviews today. In my view it’s not the best to select staff.
  Then there is the case interview. Here the interviewer presents a problem and a series of questions to find out how the candidate would approach the problem. It might go something like this, ‘A company wants to hire more graduates without spending more than its current budget. What would you advise them to do?’This can be particularly challenging, for you need to analyze the problem and solve it.
  The third type is known as the behavioral interview. The questions are usually designed to find out about how the candidates handle tricky situations in the past. A typical question might be ‘Can you give me an example of a situation where you had to follow orders that you didn’t agree with?’ This opens up a lot of information and the interviewer gets to see more of the candidate.
  Questions:
  14. What kind of questions are usually asked in the traditional interview?
  15. What does the case interview focus on about the candidate?
  16. What does the speaker mainly talk about?
  Section C
  Directions: In section C, you will hear two longer conversations. The conversations will be read twice. After you hear each conversation, you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard. Write your answers on your answer sheet.
  1.
  W: Hi, Bruce, it's Naomi.
  M: Hi, Naomi.
  W: I'm calling about the conference in Shanghai on November 8th. We have to make some changes.
  M: OK, go ahead.
  W: I don't think the peace guardian will be big enough. We need a center that can seat at least 600.
  M: That many? Any suggestions?
  W: The Palace Center will be free that day, but it will mean increasing the registration fee by 50$. From800$ to 850$.
  M: That won't be a problem. Anything else?
  W: Milan University says they are sending Cara Marasco instead of Professor Bertoni. But the talk would be the same, Opportunities and Risks in the African Market.
  M: Fine. Make those changes and all inform everyone at my end.
  2.
  W: David, we all know you took up skateboarding at ten. But did your parents support you?
  M: Yeah, my parents even let me skate in the house.
  W: Did they?
  M: Yeah, they were pretty cool.
  W: How about your school work?
  M: That was fine. I was able to get my school work done with good grades. My only problem was that I had so much physical energy that I could not sit still in class. Then some teachers started taking my skateboard away.
  W: That couldn't stop you from staking?
  M: No way. The cool thing was that my parents managed to find me a different school. The headmaster there was wonderful. He let us plan our own P.E. classes. So guess what class I created.
  W: Skateboarding.
  M: You got it. That was my P.E. class. By that time I was turning professional and starting to show off some techniques at competitions.
  W: Is that when your new style became famous?
  M: Yeah. Other skaters had this smooth flowing style, but I was kind of like a robot always coming up with new tricks.

 I. Listening Comprehension

Section A

Directions: In section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversation and the question will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.

1.【答案】C. A window washer.

【解析】这是一道事实细节题。从对话中可知,男士清洗办公楼的窗户。所以选项为C,他是个窗户清洁工。关键词句:I wash office building windows;to reach the window.

2.【答案】D. She wants to dine out.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,女士说太累了一点儿也不想做饭,可推测她想出去吃。所以答案是D。dine out 表示出去吃饭。关键词:too tired to do any cooking. 注意too…to表示“太……而不能……”。

3.【答案】B. Isolated.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,女士认为她的家乡美丽而幽静。但却与世隔绝。所以答案是B,isolated 表示隔绝的,孤立的。关键词句:But it's really far away from everything.

be far away from表示“远离”。听时注意“but”这个转折词后的信息。

4.【答案】A. To a stationery shop.

【解析】这是一道场景题。从对话可知,女士说打印机里面没纸了,她跑去买纸,男士说一起去。所以答案是A,stationery shop 是文具店,符合题意。B是体育馆,C是油漆店,D是报摊。关键词句:My printer is out of paper. I will run and get some.

5.【答案】D. The food is worth the price.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,男士认为菜单上的价格太高,女士说你尝了菜之后就会改变观点,言下之意是你吃了之后就不觉得贵。所以答案是D,The food is worth the price.这里的食物物有所值。关键词:have a different view, delicious food.

6.【答案】B. She also finds the book difficult to read.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,男士说读完这本书很困难。女士说她懂他的感觉,谁能记住35个不同的人物角色的名字。言下之意是她也不能记住,觉得太难了。所以答案是B。关键词句:Who could remember…?听时注意说话者的反问语气。

7.【答案】C. The woman is expecting the newspaper.

【解析】这是一道主旨题。从对话可知,女士疑惑他们没收到报纸。男士说有时邮寄需要花点时间。言下之意是女士在期盼报纸的到来。所以答案是C。关键词:is expecting, 表示“期望,等待”。

8.【答案】A. She is not sure if she can join them.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,女士想去看电影,但是她不确定7:30是否老师会准时下课,因为老师通常拖堂。而男士和他室友7:40就要出发。所以答案是A。关键词句:class ends at 7:30;the professor never finishes on time. 老师从来不准时下课。

9.【答案】B. School learning is a must for fashion designers.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,男士的建议是设计师要找个好学校好好学习。所以答案是B, 学校教育是时装设计师必经之路。关键词句:Go to school;Find a good school and learn as much as you can.

10.【答案】A. Few people drive within the speed limit.

【解析】这是一道推理题。从对话可知,女士要求男士减速,男士却说大多数驾驶者通常都会忽视车子限速,除非他们觉得警察会拦下他们。所以答案是A, 很少有人会驾驶不超速。

关键词句:Most drivers usually ignore the speed limit.

11. D. A school principal.

12. D. A good memory.

13. B. Lynn’s busy and successful life.

【解析】

第11题:说话人以前的工作是什么?

A. 图书出版商——短文提及,但与问题无关。说话人创办公司之后,才自己写书出版。

B. 公司经理——短文提及,但与问题无关。这是说话人目前的工作。

C. 杂志编辑——短文提及,但与问题无关。这是说话人目前的工作。

D. 学校校长——正确答案。说话人在一开始就明确表明,My previous job was as principal of a language school。

第12题:根据短文信息,说话人工作效率高的原因是什么?

A. 培训经验——短文提及,但与问题无关。短文只说…I received awards for training teachers to teach more effectively…,培训教师让我赢得了很多奖。

B.幸福的家庭——短文提及,但与问题无关。说话人只介绍了自己的家庭情况,并没有提及家庭和工作效率高之间有何联系。

C.俄罗斯助手的帮助——短文提及,但与问题无关。说话人提到these visitors helped a lot at home and made life easier.,并没有提及这和工作效率之间的联系。

D. 好的记忆力——正确答案。I am grateful I have a photographic memory.... Otherwise, I might not be that productive. 没有好的记忆力,可能不会这么高效,符合题意。

第13题:短文主要讲述什么?

A. Lynn对家庭的付出——以偏概全。

B. Lynn忙碌又成功的生活——正确答案。短文前半部分讲述说话人在事业上的成功,后半部分讲述说话人在忙碌中平衡工作和家庭。

C. Lynn在工作上的成就——以偏概全。

D. Lynn运行项目的高效——以偏概全。

14. B. Routine questions.

15. C. Problem-solving abilities.  

16. A. Features of different types of interview.

【解析】

第14题:传统型面试经常会问什么类型的问题?

A. 经济类问题——短文未提及。

B. 常规性问题——正确答案。This is usually just a series of standard questions…标准问题实质上就是常规性问题,答案是对原文的同义转换。

C. 学术性问题——短文未提及。

D. 具有挑战性的问题——短文提及,但与问题无关。这是case interview所问问题的特点。

第15题:案例面试关注应试者的哪些方面?

A. 工作经验——短文提及,但与问题无关。这是traditional interview关注的问题。

B. 教育资历——短文提及,但与问题无关。这是traditional interview关注的问题。

C. 解决问题的能力——正确答案。…a series of questions to find out how the candidate would approach the problem.案例面试的目的就是考查求职者解决问题的能力。

D. 收集信息的能力——短文未提及。

第16题:说话人主要谈论的是什么?

A. 不同类型面试的特征——正确答案。短文开头就点明了主旨,Job interviews can generally be divided into three types.

B. 问面试问题的技巧——短文未提及。

C. 三种面试模式的变化——短文未提及。

D. 对不同面试的建议——短文未提及。

17. November

18. Center

19. 850

20. African

第17题:这是一道事实细节题。从对话中可知,女士正打电话向男士确认关于会议修改的事宜。从女士所说的I'm calling about the conference in Shanghai on November8th.可知本题答案为November。

第18题:这是一道事实细节题。从对话中可知女士认为保安不够,男生询问她有什么建议时,她回答说The Palace Center will be free that day... 所以本题答案为Center。

19题:这是一道事实细节题。从对话中女士的回答... but it will mean increasing the registration fee by $50.From 800$ to 850$.可知,登记费将上涨50美元,即从800美元到850美元。所以本题答案为850。

第20题:这是一道事实细节题。从对话中可知,女士告知男士说米兰大学虽然换了发言人,但是发言的主题并没有改变,从对话中的Opportunities and Risks in the African Market可知,本题答案为African。

21. with good grades

22.sit still

23. plan P.E. classes

24. new tricks

第21题:这是一道事实细节题。从对话可知,这是一次采访。当采访人询问David的成绩时,David回答说That was fine. I was able to get my school work done with good grades.所以本题答案为with good grades。

第22题:这是一道事实细节题。从对话中可知,David热爱滑板,成绩也不错,但是唯一的问题是他的精力太旺盛了,以至于不能安安静静坐在教室中.从David的话语My only problem was that I had so much physical energy that I could not sit still in class.可知本题答案为sit still。

第23题:这是一道事实细节题。对话中,David在聊到自己因为热爱滑板而转学时,对新学校的校长表示了称赞,从The headmaster there was wonderful. He let us plan our own P.E. classes.可知本题答案为plan P.E. classes。

第24题:这是一道事实细节题。David在提到自己和其他滑板运动者的区别时,他说... but I was kind of like a robot always coming up with new tricks.可知本题答案为new tricks。


将本页收藏到:
上一篇:2013年重庆市高考英语听力mp3下载
下一篇:2013年北京市高考英语听力mp3下载

最新更新
论坛精彩内容
网站地图 - 学习交流 - 恒星英语论坛 - 关于我们 - 广告服务 - 帮助中心 - 联系我们
Copyright ©2006-2007 www.Hxen.com All Rights Reserved