英语资讯
News

2014年上海市高考英语听力mp3下载

Source: 恒星英语学习网    2017-05-05  我要投稿   论坛   Favorite  

I. Listening Comprehension

Section A

Directions:  In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will bespoken only once.  After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.

1.    A. A policewoman.      B. A judge.          C. A reporter.         D. A waitress.

2.    A. Confident.           B. Puzzled.          C. Satisfied.          D. Worried.

3.    A. At a restaurant.                           B. At a car rental agency.

C. In a bank.                              D. In a driving school.

4.    A. A disaster.             B. A new roof.        C. A performance.      D. A TV station.

5.    A. Catch the train.                           B. Meet Jane.

C. Get some stationery.                      D. Clean the backyard.

6.    A. Ask for something cheaper.                 B. Buy the vase she really likes.

C. Protect herself from being hurt.              D. Bargain with the shop assistant.

7.    A. Use a computer in the lab.                  B. Take a chemistry course.

C. Help him revise his report.                 D. Get her computer repaired.

8.    A. Amused.        B. Embarrassed.          C. Shocked.          D. Sympathetic.

9.    A. She doesn't plan to continue studying next year.

B. She has already told the man about her plan.

C. She isn't planning to leave her university.

D. She recently visited a different university.

10. A. It spoke highly of the mayor.                        B. It misinterpreted the mayor's speech.

C. It made the mayor's view clearer.             D. It carried the mayor's speech accurately.

Section B

Directions: In Section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.

Questions 11 through 13 are based on the following passage.

11. A. 70.            B. 20.               C. 25.               D. 75.

12. A. The houses there can't be sold.                          B. It is a place for work and holiday.

C. The cabins and facilities are shared.                      D. It is run by the residents themselves.

13. A. A skiing resort.                      B. A special community.

C. A splendid mountain.                 D. A successful businesswoman.

Questions 14 through 16 are based on the following news.

14. A. Those who often sent text messages.       B. Those who suffered from heart disease.

C. Those who did no physical exercise.      D. Those who were unmarried.

15. A. They responded more slowly than usual. B. They sent more messages.

C. They typed 10 percent faster on average. D. They edited more passages.

16. A. Why chemical therapy works.

B. Why marriage helps fight cancer.

C. How unmarried people survive cancer.

D. How cancer is detected after marriage.

Section C

Directions:  In Section C, you will hear two longer conversations.  The conversations will be read twice.  After you hear each conversation, you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard.  Write your answers on your answer sheet.

Blanks 17 through 20 are based on the following conversation.

Complete the form.  Write ONE WORD for each answer.

Travellers' Survey Sheet

Travel purpose:   for a(n) __17__ in London

Comments on the airport environment / facilities:

Likes:     __18__

__19__ walkways

Dislikes:  __20__ shops

small trolleys

Blanks 21 through 24 are based on the following conversation.

 

Complete the form. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

What is critical thinking in reading?

Assessing the writer's ideas and thinking about the __21__ of what the writer is saying.

What is the first step in reading an academic text critically?

Finding out the argument and the writer's main line of __22__.

What may serve as the evidence?

__23__ , survey results, examples, etc

What is the key to critical thinking?

To read actively and __24__

2014年上海英语高考听力原文

I. Listening Comprehension Section A 

Directions: In section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversation and the question will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard. (From-http://www.hxen.com)

 

1. W: What can I do for you, sir?

  M: I want to report a theft. My briefcase was stolen.  

Q: Who is most probably the woman?

2. W: You will take care, won’t you? The roads are very very icy.  

M: I will drive very very slowly. I promise.

Q: How does the woman feel?

3. M: Moring, I have a reservation. The name is Blake Smith.

W: OK. We’ve got a nice car already. I need to see your driver’s license and your credit card.

Q: Where does the conversation most probably take place?

4. W: CCTV is reporting an enormous flooding now! Look at those people on the roof. 

M: I hope it doesn’t cause to much damage.

Q: What are those two speakers talking about?

5. W: Would you please help me clean the back yard today?

M: Sure. I am picking Jane up from the railway station at 3, but I will help you as soon as I get back.  

Q: What will the man do first?

6. W: The vase is amazing! But it’s a bit more than I want to spend.  

M: Maybe you can get a better price at count time to ask. (3:17)

Q: What does the man suggest the women do?

7. W: My computer’s broken down. Could I use yours to write a chemistry paper?

M: Sorry, I am in the middle of revising my report. You know the computer lab is still open.

Q: What does the man imply the women should do?

8. W: I’ve declined their offer to exhibiting some of my paintings in this gallery.  

M: Are you kidding? Any art student I know would die to have an exhibition here.   

Q: How does the man feel on hearing the woman’s decision?

9. M: You are not planning to transfer to a different university next year, are you?

W: If I were, you’d be the first one to know.  

Q: What does the woman imply?

10. M: Did you read the editorial in the newspaper about Mirs Speech? (4:47)

M: Sure, I did. But I think they twisted the meaning of what he said.

Q: What does the man say of the editorial? 

 

Section B

Directions: In section B, you will hear two short passages, and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice, but the questions will be spoken only once.  When you hear a question, read the four possible answers on your paper, and decide which one would be the best answer to the question you ave heard. 

 

Questions 11 through 13 are based on the following passage. 

About 70 miles northeast of  Vancouver is one of Canada’s most beautiful tourist regions. Visitors come to enjoy fishing, skiing or the splendid mountain scenery. Over 20 years ago, Christi bone, a successful businesswoman came here and founded Paradise Ridge, a cabin park. She said I wanted to live somewhere everybody knows everybody else and all your problems are shared. Paradise Ridge is now home to 25 families. Each family owns their own small cabin. But they share the ownership of the park and the common facilities. This is a really living community and residents aren’t allowed to use their cabin as a holiday home. The heart of the Paradise Ridge community is a large house. Shared meals take place 3 times a week and once a month there’s a meeting when important decisions are made. Families can sell their homes if they want to leave, but the whole community must vote on new families before they are allowed to join. ‘Keeping the community together is hard work’ says Christi, ‘Everybody has to take responsibility for the day to day running of the community, but it seems there is no shortage of the families who want to join. There are 75 on the waiting list.  (From-http://www.hxen.com)

 

11. How many families are living in the Paradise Ridge now?

12. What is special of Paradise Ridge?

13. What is the passage mainly about?

 

Questions 14 through 16 are based on the following news. 

 

It’s 3 pm. Time for news from the World of Medicine. Does sitting make you sad? Australian researchers found that middle-aged women who sat for over 7 hours a day were 47 percent more likely to show sense of depression than those who sat for 4 hours or fewer. Those who engaged in no physical activity were 26 percent more likely to have symptoms of depression 3 years later than those who exercise regularly. Sitting for long periods has also been linked to heart disease.

  How can you detect a liar through a texted message? Watch for a delayed response. When college students were asked to tell a lie during an interview with a computer, they took 10 percent longer on average to send a message and they did more editing than usual.

  Can marriage beat cancer? Married people were 20 percent less likely to die from the disease than those who were unmarried, according to a Harvard study of more than 730,000 people. They were also more likely to get the disease detected at an earlier stage and receive proper treatment. A husband or wife can urge you to seek medical help and support you during tough chemical therapy, radiation and other treatments.   (From-http://www.hxen.com)

 

14. Who would most to suffer from depression according to Australian researchers?

15. How did students behave when they told a lie during the interview with a computer?

16 What is the third piece of news mainly about?

 

Section C

 

Directions: In section C, you will hear two longer conversations. The conversations will be read twice. After you hear each conversation, you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard. Write your answers on your answer sheet.

 

Blanks 17 through 20 are based on the following conversation. 

W: Excuse me. I am Linda Li from the airport research division. May I ask you a few questions about the environment and the facilities there?

M: OK. 

W: Are you on a business trip? 

M: Yes, I am heading off for a conference in London.

W: What do you like most about the airport environment? 

M: Well, I really appreciate the daylight.

W: Daylight? 

M: Yes, the windows here make it seems if you are outside. Another thing I like is the moving walkways. You don’t have to walk for miles to the boarding gate. 

W: I see. Anything you don’t like? 

M: The shops are often overcrowded. There is no enough space to move around comfortably, and also I suppose the trollies are too small.

W: Well, thanks for your time. 

1. Complete the form. Write ONE WORD for each answer.

 

Blanks 21 through 24 are based on the following passage.

W: Professor King, what exactly is critical thinking? 

M: Well, when you read critically, you should assess the writer’s ideas and think about the applications and the conclusions of what the writer is saying.

W: Can you give me an example?

M: When you read an academic text, first you should identify the argument and work out the writer’s main line of reasoning.

W: OK. What then? 

M: Try to analyze and criticize the argument. 

W: I see. That’s why you often ask whether the argument is presented in a logical way. 

M: Right! Then assess the evidence the writer gives you. That may be in the form of figures, survey results, examples etc. 

W: How about the writer’s conclusions?

M: Ask yourself if they are supported by the evidence.

W: Got it, thanks Professor King.

M: Remember the key to critical thinking is to read actively and keep asking yourself questions rather than just expecting.  (From-http://www.hxen.com)

 

2. Complete the form. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. 

 

Blanks 21 through 24 are based on the following passage.

W: Professor King, what exactly is critical thinking?

M: Well, when you read critically, you should assess the writer’s ideas and think about the applications and the conclusions of what the writer is saying.

W: Can you give me an example? 

M: When you read an academic text, first you should identify the argument and work out the writer’s main line of reasoning. 

W: OK. What then?

M: Try to analyze and criticize the argument.

W: I see. That’s why you often ask whether the argument is presented in a logical way.

M: Right! Then assess the evidence the writer gives you. That may be in the form of figures, survey results, examples etc.

W: How about the writer’s conclusions? 

M: Ask yourself if they are supported by the evidence. 

W: Got it, thanks Professor King. 

M: Remember the key to critical thinking is to read actively and keep asking yourself questions rather than just expecting. 

2. Complete the form. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

第一大题第1至第10小题,每题1分;第11至第16小题,每题2分:第17至第24小题,每题1分。共30分。

1. A    2.D    3.B    4.A    5.B    6.D    7.A    8.C    9.C     10.B

11.C   12.D   13.B   14.C   15.A   16.B

17. conference        18. daylight      19. moving     20. overcrowded

21. implications and conclusions  22. reasoning        23. Figures   24. keep questioning


将本页收藏到:
上一篇:2014年湖北省高考英语听力mp3下载
下一篇:2014年湖南省高考英语听力mp3下载

最新更新
论坛精彩内容
网站地图 - 学习交流 - 恒星英语论坛 - 关于我们 - 广告服务 - 帮助中心 - 联系我们
Copyright ©2006-2007 www.Hxen.com All Rights Reserved